Nova nada za svaki dan

Nova nada za svaki dan

„Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe Njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: Tvoja je vjernost velika!“ – Tužaljke 3: 22-23

Sviđa mi se način na koji je Bog podijelio dane i noći. Bez obzira na to koliko jedan dan bio težak ili izazovan, jutro donosi novu nadu. Bog želi da redovito ostavljamo prošlost iza sebe i pronalazimo mjesto ‘novih početaka’.

Možda si se osjećao zarobljen u nekom grijehu ili ovisnosti, pa iako si se pokajao, i dalje osjećaš krivnju. Ako si to ti, budi siguran da iskreno pokajanje donosi novi, svježi početak zbog Božjeg obećanja oprosta.
Tek kad shvatiš veliko Božje milosrđe i počneš ga primati, potaknut si pružati milosrđe drugima. Možda te boli emocionalna rana. Način da ostaviš prošlost iza sebe je da oprostiš osobi koja te je povrijedila. Učini si uslugu – oprosti.

Bog ima nove planove na horizontu tvog života i možeš ih početi ostvarivati odabirom života u sadašnjosti, a ne u prošlosti. Razmišljanje i razgovor o prošlosti te drži zarobljenim u njoj. Pusti ono što se dogodilo jučer, danas odluči primiti Božju ljubav i oproštenje kako bi mogao radosno prigrliti Njegov plan za sutra.


Božje milosrđe je novo svako jutro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon