O da, ti to možeš!

O da, ti to možeš!

„Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati.“ —Korinćanima 10:13

 Svi se suočavamo s iskušenjima – to je neizbježan dio života. Pitanje nije – hoćeš li biti u iskušenju? Pitanje je – kad budeš u iskušenju, hoćeš li biti spreman?

Zaista želim da razumiješ ovo – ti možeš pobijediti iskušenje. Prestani govoriti:“Joyce, mislim da ne mogu.“  Izbaci ’ne mogu’ iz svog vokabulara.

U svojoj vlastitoj snazi ​​i sposobnostima – ne možeš. Tu si u pravu. Ali kad staviš Božju Riječ u svoje srce, kad se osloniš na Njegovu snagu i vjeruješ Njegovim obećanjima – nema kušnje koju ne možeš savladati.

Tijekom godina sam primijetila pet stvari koje čine razliku u nadvladavanju iskušenja. Prvo, moraš biti mudar. Razmisli o odlukama koje donosiš i o posljedicama prije nego ih napraviš. Mudrost razmišlja unaprijed.

Zatim, moraš vjerovati da se možeš oduprijeti iskušenju. Osuda, krivnja i sram djeluju u trenutku – ako ih odmah zaustaviš, izgubit će moć, ali kada se pokrenu, teško ih je zaustaviti. Treće, misli o suočavanju s kušnjama kao o normalnom životu. Ako očekuješ borbu, uvijek ćeš biti spreman.

Četvrto, izbjegavaj područja slabosti. Ne stavljaj se u situacije u kojima lako možeš pasti. Ako imaš problem u području financija, nemoj ići u trgovački centar ako si ništa ne možeš priuštiti!

I na kraju, ne uzdaj se u sebe. Tako je lako pomisliti da si dovoljno zreo i slobodan od iskušenja, a kada se dogode, postaješ laka meta. Bog želi da Mu vjeruješ da donosi pobjedu u sva područja tvog života. Njegovom milošću…ti to možeš!


Molitva

Bože, razumijem da su iskušenja dio života.  Pomozi mi da ne budem zatečen i iznenađen kad dođu. Hvala Ti za mudrost i milost da nadvladam sva iskušenja i živim u Tvojoj pobjedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon