Od sjetve do žetve

Od sjetve do žetve

„Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.“ – Propovjednik 3:1

Propovjednik 3:1 nam govori da postoji sezona za sve. Ne živimo svi u istoj sezoni u isto vrijeme. Biti će sezona kada će netko drugi uživati u žetvi dok ćeš ti biti u sezoni sjetve. Kad dođe to vrijeme, sjeti se da su i oni morali proći kroz sezonu sjetve, poput tebe.

Vrijeme sjetve predstavlja učenje Božje volje. Svaki put kad izaberem Božju volju, a ne svoju, sadim dobro sjeme koje će na kraju donijeti žetvu u mom životu.

Između sjetve i žetve postoji vrijeme čekanja. Sjeme klija i pronalazi svoj put kroz zemlju. Potrebno je vrijeme za ovaj proces koji se odvija pod zemljom. Na površini izgleda kao da se ništa ne događa.

Nakon što posadimo sjeme poslušnosti, osjećamo kao da se ništa ne događa, ali mnoštvo stvari se događa unutra gdje se ne vidi. I poput sjemena koje se napokon probije kroz zemlju kao prekrasni zeleni izdanak, naše sjeme poslušnosti će konačno izbiti u prekrasnu žetvu onoga što je Bog planirao za naše živote.


Molitva

Gospodine, znam da je vrijeme sjetve potrebno ukoliko želim vidjeti žetvu. Stoga ću strpljivo i u iščekivanju čekati, čak i ako se čini kao da se ništa ne događa. Vjerovat ću Tebi jer znam da ćeš me uvesti u moju žetvu u pravo vrijeme.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon