Odbaciti strah

Odbaciti strah

„U ljubavi nema straha [strah ne postoji] nego savršena [potpuna, puna] ljubav izgoni svaki strah.“ —1. Ivanova 4:18

Želim razgovarati o riječi od pet slova: STRAH!

Mnogi od nas se sjećaju kad smo bili mali, ako bi rekli neku ružnu riječ, mama bi nam zaprijetila da će nam isprati usta sapunom. Ako bi, u ovom slučaju, ’strah’ bila ružna riječ od pet slova, onda je vjera u Božju ljubav – sapun!

Ne govorim o mlakoj vjeri. Govorim o snažnoj vjeri u Božju bezuvjetnu, neograničenu, nepokolebljivu, savršenu ljubav prema nama.

Prva Ivanova 4:18 nam govori da će nas razumijevanje Božje ljubavi koju ima za nas, osloboditi od naših strahova. Naravno, to ne znači da nikada nećemo osjetiti strah, ali vjera u Boga i Njegovu ljubav će nas osposobiti da djelujemo i ako smo uplašeni.

Bog želi da znaš da je On s tobom. On će te voditi i usmjeravati. Zato stavi svoje povjerenje i vjeru u Njega! Zapamti, Njegova ljubav je savršena, čak i kad mi  nismo. On nas neće voljeti ni više, ni manje zbog naših pogrešaka. Nije li dobro znati da te Bog voli upravo na tom mjestu gdje se sada nalaziš? Nije li to potaknulo tvoju vjeru i smanjilo tvoj strah?

Mi ćemo s vremena na vrijeme osjećati strah. Kad se to dogodi, usredotočimo se na Boga jer znamo da će nas voditi kroz svaku situaciju s kojom se suočavamo. Savršena Božja ljubav – a ne mi – izgoni svaki strah.


Molitva

Bože, samo Tvoja ljubav može otjerati moj strah, pa stavljam svoju vjeru u Tebe. Znam da je Tvoja prisutnost sa mnom i da ćeš me voditi kroz svaku situaciju s kojom se suočavam. Primam Tvoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon