Odlučna ljubav

„Tko pozdravlja svoga prijatelja naglas, a rano ujutro, prima mu se blagoslov za kletvu.“ – Izreke 27:17

Svi u životu poznajemo neke ljude koji su nam poput brusnog papira. Neki od njih su nam poput cijelog pakiranja brusnih papira. Vjerovao ili ne, Bog ih stavlja u naš život kako bi otupio naše oštre i grube ivice. Mi smo svi poput grubih dijamanata. Imamo nešto vrijedno i lijepo ispod tvrde površine naših tijela.

Kad je Gospodin počeo raditi na mojoj duhovnoj zrelosti, u moj život je smjestio nekoliko ljudi s kojima mi je bilo teško nositi se. Mislila sam da se trebaju promijeniti, ali Bog ih je želio iskoristiti da promijeni mene. Moramo se naučiti nositi s različitim ljudima i cijeniti načine na koje se oni razlikuju od nas.

Moj suprug može dugo čekati na neke stvari i nikad se ne da frustrirati, dok ja želim stvari ‘odmah i sad’. On je tih, dok ja puno pričam; on voli puštati glazbu ujutro dok ja volim tišinu. Sigurna sam da u svom životu imaš nekog tko se jako razlikuje od tebe. Umjesto da nas to iritira i ponosito mislimo da smo u pravu, a oni nisu, trebali bismo ih nastojati prihvatiti u ljubavi baš kao što je Krist prihvatio nas.

Možemo biti odlučni voljeti druge i slagati se s njima bez obzira koliko smo različiti – u osobnostima ili životnim okolnostima. Kad volimo ljude oko sebe, pa čak i one najteže, otvaramo se Bogu kako bi nas naučio nešto više.


Odaberi hodati u ljubavi Kristovoj i dopustiti Mu oblikovati te kroz druge ljude koje dovede u tvoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon