Odmori se

Odmori se

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“ – Matej 11:28

U 1. Kraljevima 19, prorok Ilija je bio prestravljen prijetnjama Izabele i toliko obeshrabren da je želio umrijeti. Zašto bi si Ilija, koji je prethodnog dana trijumfirao nad 450 Baalovih proroka, odjednom dopustio da bude tako uplašen i u očaju?

Ako pomno proučiš priču, jasno je da je bio toliko dugo potpuno iscrpljen od tolikog pritiska. Ilijin um i tijelo bili su potpuno iscrpljeni, a emocije su mu se raspale. Bio je uplašen, potišten, obeshrabren i bez nade.

U životu nam ništa ne izgleda dobro kad smo iscrpljeni. Čini nam se da nas nitko ne voli, nitko nam ne pomaže, nitko nije zabrinut za nas. Osjećamo se zloupotrijebljenima, neshvaćenima i podcijenjenima. Mnogo puta kad osjetimo da imamo duboke probleme, najveći problem nam je što smo iscrpljeni.

Gospodin je znao da je Ilija istrošen. Zato je providio za njega dobar odmor i par dobrih obroka. Bio je tako jednostavan odgovor na ekstremni problem. Možda bi i za tebe odgovor bio isti. Odmori se dobro i počni se hraniti zdravo. To bi mogla biti najduhovnija stvar koju bi danas uradio!


Snaga, mudrost i hrabrost dolaze s mjesta odmora.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon