Odnos koji se odvija

„A pravednička je staza kao svjetlost svanuća što sjaji sve jače do potpunog dana.“ – Izreke 4:18

Jedna od najboljih stvari u tome kako naučiti čuti Božji glas je da je to nešto što se razvija. To nije vještina kojom ovladamo; to je odnos koji se odvija i u kojem uživamo. Kako se odnos razvija, učimo komunicirati s Njim češće, dublje i učinkovitije; učimo što bliže slijediti Duha Svetog, moliti s više pouzdanja i jasnije čuti Njegov glas.

Jesi li ikada bio sretan u svom odnosu s Bogom? Osjećaš kako stvari neko vrijeme dobro funkcioniraju, ali zatim, bez ikakvog razloga, počneš se osjećati uznemireno, dosadno, rastrojeno ili nezadovoljno. Jesi li nekad osjećao da nešto nije kako treba u tvom odnosu s Bogom ili čezneš nešto promijeniti? Većinom, kad imaš takav dojam, Duh Sveti ti pokušava nešto reći.

Tvoj unutrašnji čovjek (tvoj duh, dio tebe koji komunicira s Bogom) zna kad nešto nije u redu u tvom molitvenom životu jer Duh Sveti živi u tvom duhu i dat će ti do znanja kad nešto treba promijeniti u tvom odnosu s Bogom. Samo trebaš biti hrabar i slijediti Duha.

Bog zna da smo spremni za više i poziva nas na dublje mjesto komunikacije s Njim i slušanja Njegovog glasa. Bog se uvijek kreće i želi da se krećemo s Njim. Nikad se nemoj plašiti napustiti jedan smjer ili način činjenja stvari i  početi se probijati u nešto novo.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Zapamti, slušanje Božjeg glasa nije vještina, to je odnos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon