Održavaj svoje sastanke

„Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.“ – Jeremija 29:13

Možda ćemo se morati strogo suočiti sa svojim tijelom kako bismo se odupirali duhu pasivnosti koji nas pokušava spriječiti da rastemo u spoznaji Boga. Predanost da ćemo provoditi vrijeme s Bogom jednako je ozbiljna obaveza kao i bilo koja druga koju si moramo napraviti u životu.

Ukoliko bih trebala dijalizu zbog bolesti bubrega, morala bih biti u bolnici dva puta tjedno u 8:00 ujutro i sigurno ne bih prihvatila poziv da radim bilo što drugo u ovo vrijeme bez obzira koliko to privlačno izgledalo i koliko sam to htjela učiniti. Znala bih da moj život ovisi o terminu za dijalizu.

Trebali bismo biti tako ozbiljni kad je u pitanju naše vrijeme s Bogom. Vrijeme s Njim uvelike utječe na kvalitetu našeg života, tako da bi vrijeme s Njim trebalo imati prioritet u našem rasporedu. Ponekad malakšemo u održavanju svojih susreta s Bogom jer znamo da je On uvijek dostupan. Znamo da će On uvijek biti tu za nas, tako da možemo preskočiti ili odgoditi svoje vrijeme s Njim kako bismo učinili nešto što mislimo da je hitnije.

Da smo vrijeme s Bogom učinili prioritetom, možda ne bismo imali toliko hitnih situacija koje nas uskraćuju za vrijeme s Njim.

Kad provodimo vrijeme s Bogom, čak i ako ne osjećamo Njegovu prisutnost ili mislimo da ništa nismo naučili, još uvijek sijemo dobro sjeme koje će proizvesti dobru žetvu u našem životu. Upornošću ćeš doći do točke kad ćeš imati više razumijevanja Božje Riječi, gdje uživaš u druženju s Njim i gdje razgovaraš s Bogom i čuješ Njegov glas.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Održavaj svoje sastanke s Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon