Odupri se strahu, prigrli vjeru

„A bez vjere nemoguće mu je ugoditi; jer tko Bogu pristupa, mora povjerovati da On jest i da je nagraditelj onih koji ga traže.“ – Hebrejima 11:6

Sotona radi prekovremeno pokušavajući ispuniti naše živote sa strahom. Budući da Boga čujemo po vjeri, moramo se oštro oduprijeti strahu. Biblija kaže da Božja Riječ [Evanđelje] otkriva pravednost koja nas vodi iz vjere u vjeru. (vidi Rimljanima 1:17)

Ako shvatimo tko smo mi u Kristu i koliko nas On voli, moći ćemo pristupiti bilo kome ili bilo čemu u stavu vjere. Bog je više puta rekao da se ne moramo plašiti jer je On s nama.

Molitva u vjeri će pomoći i nama i drugima na nevjerojatne načine; stoga te ohrabrujem da održavaš svoju vjeru jakom. U molitvi vjere primamo Božju volju za nas, ali isto tako, kroz strah, možemo primiti i đavlovu volju. Job je rekao da ga je snašlo ono čega se bojao. (vidi Job 3:25)

Stoga budi siguran da živiš iz vjere u vjeru. Pristupaj svemu što radiš vjerujući da je Bog dobar i očekuj da primiš Njegovo najbolje.

Molitva je jedna od najvažnijih stvari kojoj moramo pristupiti srcem punim vjere. To otvara nebeske ustave i oslobađa Božju snagu u našim životima i okolnostima. Budi oprezan da se strah ne uvuče u tvoje molitve i omete te da primiš ono što Bog želi za tebe. Ukoliko imaš ozbiljan problem sa strahom, ohrabrujem te da započneš svoju molitvu govoreći: „Danas se približavam Bogu u vjeri i odupirem se svakom strahu.“

Zatim moli hrabro i očekuj da čuješ od Boga, i zapamti da Bog odgovara na naše molitve jer je On dobar, a ne zato što si ti savršen.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Drži svoje srce punim vjere.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon