Odvoji svoje ‘tko’ od svog ‘činim’

Odvoji svoje 'tko' od svog 'činim'

„Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!“ – 2. Korinćanima 5:17

U životu sam napravila pogreške – i sigurna sam da ću pogriješiti i u budućnosti – ali ja i dalje volim sebe. Činjenica je da možda ne radim uvijek sve ispravno cijelo vrijeme, ali to ne utječe na to tko sam u Kristu. Voljena sam i dobra sam osoba. To je zato što sam novo stvorenje u Kristu, naučila sam odvojiti svoje ‘tko’ od ‘činim’.

Kad shvatiš da to što činiš, ne određuje tko si ti, iskusit ćeš novu razinu slobode od srama. Kad znaš da te Bog voli, možeš početi voljeti sebe na jedan zdrav i uravnotežen način. Kad počneš voljeti sebe, i drugima se počneš sviđati. Voljeti sebe ne znači da si pun ponosa; to jednostavno znači da prihvaćaš sebe onakvim kakvim te je Bog stvorio.

Svi mi trebamo promjene u ponašanju, ali prihvaćanje samih sebe kao Božju kreaciju je važno za naše emocionalno zdravlje i cjelovitost u Kristu. Ako uspijemo savladati ovu jednu stvar – voljeti sebe – pomoći će nam nadvladati sramežljivu prirodu.


Molitva:

Duše Sveti, pomozi mi odvojiti svoj ‘tko’ od ‘činim’. Mogu voljeti sebe i iskusiti slobodu od srama jer me Ti voliš i stalno radiš u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon