Opasnost ljubomore

Opasnost ljubomore

„Jer gdje je zavist [ljubomora] i svadljivost [suparništvo i sebična ambicija], ondje je nered [nemiri, neskladnost, pobune] i svako zlo djelo.“ – Jakovljeva 3:16

Ljutnja izazvana ljubomorom jedna je od prvih negativnih emocija spomenutih u Bibliji. Postanak 4 govori nam da je Kajin ubio svog brata Abela jer je bio ljubomoran do mjere da se naljutio. Iako je ovo jedan od ekstremnih rezultata ljubomore, podsjeća nas koliko opasna ljubomora može biti.

U današnjem društvu, mnogi ljudi osjećaju kako se njihova vrijednost temelji u njihovom poslu, socijalnom statusu ili položaju u crkvi. Zbog ovakvog načina razmišljanja, oni se plaše da bi netko drugi mogao biti promoviran ispred njih. Ljubomora ih tjera da se trude biti važni u ljudskim očima.

Ako se boriš s ovakvim stavom, shvati da te Bog drži tu gdje jesi s razlogom. On ima dobar plan za tvoj život i On zna da moraš biti spreman za taj plan. Nemoj prezirati dane malih početaka. Naša radost i ispunjenje dolazi od pokoravanja posebnim pozivima koje Bog šalje u naš život, a ne iz ljubomornog pokušaja da postignemo stvari za koje mislimo da će impresionirati ljude. Ne daj da ljubomora raste u tebi. Vjeruj Bogu da te drži baš tamo gdje trebaš biti.


Molitva

Bože, ljubomora je opasna i ne želim imati nikakvog udjela u tome. Moj status ne ovisi o svjetovnim položajima i priznanjima. Sve što trebam si Ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon