Ostani jedan korak ispred đavla

Ostani jedan korak ispred đavla

„Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što Ga ljube.“ – Jakovljeva 1:12

Vjerujem da je razumjeti iskušenja i oštro im se oduprijeti jedini način kako ostati korak ispred đavla. U Jakovljevoj 1:12 piše: „Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života…“ Izdržati kušnje znači ići kroz njih bez odustajanja – da nadmašimo đavla.

Izdržati, također, znači proći kroz kušnje bez da im dopustiš promijeniti tvoje ponašanje ili predanost. Isus se nikad nije drugačije odnosio prema ljudima kad je bio kušan, a kad smo zreli duhovno, možemo slijediti Njegov primjer.

Isus točno razumije s čime se suočavamo u iskušenju. Ponekad nam dopušta da se suočimo s iskušenjima kako bi nam mogao privući pažnju na područja slabosti u našem životu i pomoći nam nadvladati ih. Jedini način da imaš sve ono što Isus želi da imaš jest da postaneš onakvim kakvim te je On stvorio da budeš. A zrelost dolazi kroz iskušenja. Zato, budi odlučan biti strpljiv i stajati čvrsto u vrijeme kušnji po milosti Božjoj. To će te staviti jedan korak ispred đavla.


Molitva:

Duše Sveti, vjerujem da si sa mnom u iskušenjima, tako da mogu biti strpljiv, stajati čvrsto i uvijek biti korak ispred đavla.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon