Ostani uravnotežen

„Budite trijezni, bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.“ – 1. Petrova 5:8

Osluškivanje Duha Svetog će nas držati uravnoteženima u svakom području našeg života. Duh će nam reći trošimo li ili ne trošimo previše novca, kad previše pričamo ili ne pričamo uopće ili odmaramo li se previše ili se ne odmaramo dovoljno. Kad god radimo previše ili premalo nečega, izvan smo ravnoteže.

Današnji stih kaže da trebamo biti trijezni (jedan drugi prijevod kaže balansirani) i bdjeti tako da nas Sotona ne prevari. Iskorištavao me je godinama jer nisam imala uravnotežen pristup poslu. Smatrala sam da se cijeli moj život treba posložiti oko posla. Sve dok sam radila i trudila se oko nečega, nisam imala krivnju koju je Sotona koristio protiv mene. Ali taj poriv da stalno radim nije bio od Boga; to me nije potaknulo na pobožnu ravnotežu u mom životu. Posao je dobra stvar, ali također sam se trebala i odmarati i uživati u životu.

Dok moliš i tražiš lice Božje svako jutro, traži od Gospodina da ti pokaže svako područje tvog života u kojem nisi uravnotežen. U životu postoje mnoge stvari koje je teško uskladiti i stoga je lako izgubiti ravnotežu, ali Bog je uvijek dostupan kako bi nam pomogao na ovom području. Jednostavno Ga pitaj radiš li puno ili premalo nečega i promijeni ono što ti On pokaže.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Uz Božju pomoć, ostani uravnotežen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon