Otac zna najbolje

Otac zna najbolje

„Ne suobličavajte se ovomu svijetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.“ – Rimljanima 12:2

U našem životu će biti trenutaka kada Bog traži od nas da učinimo nešto što ne razumijemo ili s čime se osobito ne slažemo. Kad to čini, to je zato što ima nešto dobro na umu za nas. Njegovi su putevi viši od naših, a Njegova volja je uvijek najbolja.

Kad Bog od nas traži da učinimo nešto protivno našoj volji, možemo se sjetiti Isusovih riječi: „Ali ne moja volja, nego [uvijek] Tvoja neka bude. “ (Luka 22:42) Ove riječi nije lako moliti, ali one donose velike dobrobiti u naš život. Kad nešto želimo, obično se ne odričemo toga lako. Potrebno je mnogo pouzdanja i slomljenosti da nas dovedu na mjesto gdje smo spremni reći, poput Isusa ‘ali ne moja volja, nego [uvijek] Tvoja neka bude.’ Zaključak je da Bog ima veliki plan za naš život, ali taj plan zahtijeva da ga bezuvjetno slijedimo. Možda će tražiti od tebe da pokloniš stvari s kojima se ne želiš rastati. Možda će tražiti od tebe da odeš na mjesta, radiš stvari ili se baviš ljudima koji su ti teški. Možda će od tebe tražiti da u nekim situacijama šutiš, a u drugima da progovoriš. Sve što Bog traži od tebe, poslušaj i neka te utješi činjenica da te tvoja poslušnost približava Njemu.


Načini izbor da Božju volju uvijek držiš ispred svoje volje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon