Otpočni s vjerom i završi s vjerom

Otpočni s vjerom i završi s vjerom

„Tako li ste bezumni? Započeli ste u Duhu pa da sada u tijelu dovršite?“ – Galaćanima 3:3

Pavao je postavio Galaćanima pitanje za koje mislim da je važno i danas: Nakon što smo otpočeli novi život u Kristu po Duhu Svetom, pokušavamo li sada živjeti u tijelu?

Baš kao što smo spašeni milošću (Božjom nezasluženom naklonošću) kroz vjeru, a ne djelima tijela (Efežanima 2: 8–9), mi se svaki dan vjerom približavamo Bogu. Svaki dan možemo započeti govoreći: „Gospodine, danas ponovno ovisim o Tebi. Ne radi se o tome što mogu učiniti u svojoj snazi nego o onome što mogu učiniti u Tvojoj.“

Kad smo spašeni, nismo bili u stanju sami sebi pomoći. Samo ponos ili nedostatak odgovarajućeg znanja mogli bi nas natjerati da se danas osjećamo drugačije, ali i dalje nismo u stanju sami sebi pomoći. No, hvala Bogu, na savršenom smo mjestu da ovisimo o Bogu za sve što trebamo. Sve dok naš pogled držimo na Njemu i vjerujemo Njegovom savršenom djelu u našem životu, možemo se opustiti i zaista uživati u životu koji nam je Isus dao.

Život u tijelu – raditi stvari u svoj snazi – dovodi do frustracije. Ali život u Duhu – poslušnost, pouzdanje i ovisnost o Bogu – donosi neizrecivu radost. Sljedeći put kad se osjećaš frustrirano, možeš se zapitati što je ono što pokušavaš učiniti bez Boga i vjerojatno ćeš otkriti izvor svoje frustracije.


Sila Duha Svetog ti daje mogućnost živjeti novi život u Kristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon