Pobjeda Nad Stresom

Pobjeda nad stresom

„Sada pak umrijevši onomu što nas je sputavalo, riješeni smo Zakona te služimo u novosti Duha, a ne u stareži slova.“ – Rimljanima 7:6

U životu postoje trenuci kada se moramo nositi sa stresom, ali možemo biti iznad njega, a ne poraženi njime. Kroz vodstvo i snagu Duha Svetoga možemo se s lakoćom nositi sa svojim poslom i obavezama umjesto biti pod stresom. Dok slijedimo vodstvo Duha Svetog, znat ćemo se nositi sa svakom situacijom s kojom se susretnemo.

Svi mi dođemo u situacije koje nam se ne sviđaju. Ali, Božjom snagom možemo proći kroz njih, a u isto vrijeme izbjeći stres. Što se više oslanjamo i vjerujemo Bogu, to je život lakši. Nisu sve situacije u životu ‘lagane’, ali možemo se nositi s njima ‘lakoćom Duha Svetog’. Drugim riječima, Bog nam daje snagu da činimo sve ono što On želi da činimo. On nam daje snagu, silu i pomaže nam.

On će nas voditi, ali mi Mu trebamo vjerovati dovoljno da slijedimo Njegovo vodstvo. On nam nikada ne daje savjete koji nisu za našu korist i napredak u životu. Bog te vodi na mjesto pobjede i trijumfa, a ne na mjesto poraza. Vjerujem da ćeš slijedeći Njegovo vodstvo iskusiti manje stresa nego ikad prije. Možda će tražiti od tebe da uradiš nešto što ne želiš, ali poslušnost Njegovom vodstvu nas sprečava krenuti pogrešnim putem u životu i gubiti vrijeme i energiju!


Jednostavna poslušnost poticajima Duha Svetog brzo uklanja stres.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon