Pogledaj koliko daleko si stigao

Pogledaj koliko daleko si stigao

„Da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista.“ – 1. Petrova 1:7

Mnogo je testova koje svakodnevno doživljavamo. Na primjer, šef nam kaže da učinimo nešto što ne želimo. Možda ćemo htjeti parkirati se, ali nas netko preduhitri i parkira se na naše mjesto. Netko, kome smo ranije učinili uslugu, će nam odbrusiti.

U 1. Petrovoj 4:12, Petar nam govori da se ne čudimo i ne zbunjujemo kušnjama koje moramo proći jer kroz njih Bog kuša našu ‘kvalitetu’ ili naš karakter. Petar je znao vrijednost iskušenja u svom životu. Svi prolazimo kroz njih i ne trebamo biti zbunjeni kad se suočimo s njima. Naša su srca na kušnji kako bismo dokazali svoj karakter.

Svaki put kad nas Bog kuša, jasno se vidi koliko smo daleko stigli i koliko još moramo ići po tome kako reagiramo na kušnju. Kad prolazimo kroz kušnje i testove, stavovi srca za koje nismo ni znali da ih imamo, mogu izaći na vidjelo. To je dobra stvar jer nikada ne možemo doći tamo gdje trebamo ako ne prepoznamo gdje se sad nalazimo.


Sve što Bog dopušta u našem životu je za naše dobro, čak i ako ne izgleda tako.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon