Pokazivati milosrđe

Pokazivati milosrđe

„Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!“ – Matej 5:7

Biti milosrdan se može definirati kao iskazivanje milosti prema onima koji to nisu zaslužili. Svatko može dati ljudima ono što zaslužuju. Potreban je netko tko želi biti blizu Boga da ljudima pokaže dobrotu kada to ne zaslužuju.

Osveta kaže: „Obezvrijedio si me, pa ću i ja tebe“. Milost kaže: „Obezvrijedio si me, ali ću ti ja oprostiti i ponašati se prema tebi kao da se to nikada nije dogodilo.“ Kakav je blagoslov moći dati i primiti milosrđe.

Milosrđe je atribut Božjeg karaktera koji se vidi u načinu na koji se odnosi prema svom narodu. Milosrđe je dobro prema nama kada zaslužujemo kaznu. Milosrđe nas prihvaća i blagoslivlja kada zaslužujemo da budemo potpuno odbačeni. Milosrđe razumije naše slabosti te nas ne osuđuje i ne kritizira.

Trebaš li Boga ili čovjeka da ti iskaže milosrđe? Naravno, svi to redovito radimo. Najbolji način da iskazuješ milosrđe jest da budeš zauzet davanjem. Ako doneseš presudu, dobit ćeš presudu. Ako daš milost, dobit ćeš milost. Zapamti, Riječ Božja nas uči da žanjemo ono što smo posijali. Budi milostiv! Budi blagoslov!


Primi Božje milosrđe i ljubav. Ne možeš dati nešto što nemaš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon