Potaknuti na akciju

Potaknuti na akciju

„Mojsije onda pozva Besalela, Oholiaba i sve one što ih je Jahve obdario vještinom; sve koje je srce poticalo da se prihvate posla i izvedu ga.“ – Izlazak 36:2

Nešto se snažno događa u tvom životu kada je tvoje srce potaknuto na akciju. Ništa nam ne koristi ako kažemo: „Ah, volio bih da se tako osjećam.“ Možemo odlučiti učiniti nešto u skladu sa svojim osjećajima potičući svoje srce učiniti ono na što nas je Bog pozvao.

Kako potaknuti svoju vjeru? Otkrila sam da je Božja Riječ koja izlazi iz mojih usta u obliku molitve, hvale, propovijedanja ili ispovijedanja najbolji način na koji mogu zapaliti vatru. Potiče unutarnji dar, održava moju vjeru i nadu aktivnima i sprječava da moj duh potone u meni.

Pasivnost, odugovlačenje i lijenost su oruđa koja neprijatelj koristi protiv Božjeg naroda. Pasivna osoba čeka da je pomakne vanjska sila prije nego što poduzme akciju. Ali, možemo biti motivirani i vođeni Duhom Svetim u nama, a ne vanjskim silama. Najbolji način zaštite od pasivnosti je odmah učiniti što god se nađe pred tobom.


Zadrži u sebi vatru koja je dar od Boga i raspiri ju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon