Potraga za Bogom

Potraga za Bogom

„Duša se moja k Tebi privija, desnica me Tvoja drži.“ – Psalam 63:8

Sjećam se praznine koju sam osjećala prije mnogo godina kad sam shvatila da sam povremeno sretna, ali nemam istinsku, duboku radost. Moj odnos s Bogom je bio nalik Izraelcima koji su Boga mogli vidjeti samo iz daljine dok je Mojsije razgovarao s Njim licem u lice. Željela sam imati prisniji odnos s Bogom, ali nisam znala kako.

Možda se i ti sjećaš slično. Živjela sam po zakonu i činila sve ono što je moja crkva podučavala i nadala sam se da će moja rutina ‘dobrih dijela’ donijeti mir, radost i duhovnu snagu koju Pismo obećava. Međutim, duboko sam se obeshrabrila kad sam shvatila da ništa od toga ne funkcionira. Tek kad sam prestala toliko nastojati ‘činiti’ nešto za Boga i samo ‘biti’ u zajedništvu s Njim, počela sam živjeti u miru i iskusila sam zadovoljstvo od Gospodina.

Ako želiš blagoslove i Božju snagu, žudi za Njim i slijedi Ga. Ostavi po strani druge stvari i idi za Njim. Moli ono za što je David molio u Psalmu 27:4 – Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.

Jedina stvar koja uistinu zadovoljava čežnju iznutra jest upoznati Boga danas prisnije nego što smo Ga poznavali jučer.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon