Potreba za slomljenošću

Potreba za slomljenošću

„Tome se radujte, premda se sada zakratko, ako je trebalo, ražalostiste u različitim kušnjama, da se prokušanost vaše vjere — mnogo dragocjenija od zlata propadljivoga koje se u vatri kuša — nađe na hvalu i čast i slavu o objavljenju Isusa Krista.“ – 1. Petrova 1:6-7

Riječ slomljenost može izazvati strah kod nekih ljudi, ali to zaista nije loša riječ. Bog ne želi slomiti naš duh, ali želi slomiti tu vanjsku ljusku, tijelo koje Ga sprečava raditi ono što želi raditi u nama i kroz nas. Želi slomiti stvari poput ponosa, buntovništva, sebičnosti i neovisnosti. On želi da budemo potpuno ovisni o Njemu, a čini se da nas slomljenost dovodi do tog mjesta.

Ponekad se ljudi čine iznenađeni što moraju proći kroz vrijeme kušnje i patnje. Čak i kad smo vjerni učiti i biti poslušni Božjoj Riječi, kušnje dolaze. Ponekad kušnje dolaze testirati i pročistiti našu vjeru.

Kad dođu kušnje, prigrli ih jer vode do istinske slomljenosti. Bog želi da živimo po Duhu, a ne po tijelu, i sve ovo je mnogo lakše kad dozvolimo Njemu da slomi svaku grešnu ili sebičnu naviku ili osobinu u našim životima koje nas odvajaju od Njega.

Želiš li danas biti blizu Boga? Prigrli, onda, slomljenost znajući da će te voditi do većih stvari u tvojoj budućnosti.


Molitva

Duše Sveti, shvaćam da mi ponekad treba slomljenost. Možda nije ugodno, ali zazivam Te da slomiš i otkloniš sve ono što me odvaja od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon