Pravedni gnjev i grešne reakcije

Pravedni gnjev i grešne reakcije

„Srdite se, ali ne griješite! Sunce neka ne zađe nad vašom srdžbom i ne dajte mjesta đavlu.“ – Efežanima 4:26-27

Je li svaka srdžba grijeh? Ne, ali neka jest. Čak je i sam Bog imao pravednički gnjev prema grijehu, nepravdi, buntovnosti i bezosjećajnosti. Srdžba ponekad služi korisnoj svrsi, pa nije nužno uvijek grijeh.

Očito ćemo ponekad imati negativne osjećaje, inače nam Bog ne bi dao taj plod suzdržljivosti (samokontrole). Samo biti kušan nije grijeh. Grijeh je kad se ne odupreš iskušenju i svakako ga učiniš. Na isti način, nije nužno pogrešno biti ljut, ali nas to može odvesti u veoma grešne postupke.

Bog ponekad dopušta da osjećamo ljutnju, pa ćemo tako prepoznati kad se netko loše ophodi prema nama. Unatoč tome ako i iskusimo istinsku nepravdu u svom životu, ne smijemo davati oduška našoj ljutnji na neprimjeren način. Ne smijemo dopustiti ljutnji da nas odvede u grijeh.

Efežanima 4:26 govori: „Kad se naljutite, ne griješite.“ Tvoja ljutnja nije nužno grešna, ali budi siguran i predaj je Bogu da spriječi stvaranje grešne reakcije.


Molitva:

Bože, pomozi mi da se riješim ljutnje na Tvoj način, a da ne sagriješim. Predajem ti kontrolu nad svojom ljutnjom i vjerujem Ti da sve što radiš – radiš za moje dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon