Prihvaćanje sebe na putu prema odredištu

Prihvaćanje sebe na putu prema odredištu

„Ne boj se, nećeš se postidjeti; na srami se, nećeš se crvenjeti. Zaboravit ćeš sramotu svoje mladosti i više se nećeš spominjati rugla udovištva svoga.“ – Izaija 54:4

Važno je prihvatiti sebe. Zapitaj se voliš li sebe. Ako je odgovor ‘ne’, teško će ti se svidjeti bilo tko drugi. Ako nisi zadovoljan sobom, imat ćete problema s drugima.

Kad smo u bliskom zajedništvu s Gospodinom, možemo biti opušteni znajući da se naše prihvaćanje ne temelji na našem performansu ili savršenom ponašanju, već na djelu koje je Krist obavio za nas i u nama. Temelji se na našem osobnom odnosu s Njim.

Voljeti sebe jednostavno znači prihvatiti sebe kao Božje stvorenje. Ne moramo voljeti sve naše postupke da bismo voljeli i prihvatili sebe. Bog nas bezuvjetno voli, pa čak i kad pogriješimo. Nismo manje Njegovo dijete nego što jesmo.

Potičem te da se svako jutro pogledaš u ogledalo i kažeš: „Volim sebe. Ja sam Božje dijete i On me voli. Imam darove i talente. Ja sam poseban – volim i prihvaćam sebe.“ Ako zaista vjeruješ u to što govoriš, to će učiniti čudo i pomoći ti prihvatiti osobu kakvom te je Bog stvorio.


Možeš biti u miru zbog svoje prošlosti, zadovoljan svojom sadašnjošću, i siguran u svoju budućnost znajući da se cijeli tvoj život nalazi u Božjem naručju punom ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon