Prihvati ispravne misli

Prihvati ispravne misli

„Obaramo mudrolije i svaku uznositost koja se podiže protiv spoznaje Boga i zarobljujemo svaki um na poslušnost Kristu [Mesiji, Pomazaniku].“ – 2. Korinćanima 10:5

Kao kršćani, ne moramo prihvatiti svaku misao koja nam padne na pamet. Umjesto toga, trebali bismo mjeriti svaku misao prema standardu Pisma kao što nam gore navedeni stih govori da činimo.

Evo praktičnog primjera: Ako ti netko povrijedi osjećaje, odmah donesi odluku da nećeš biti uzrujan s tim svaki dan. To samo daje Sotoni mogućnost zasaditi sjeme gorčine.

Odbaci negativno razmišljanje i ne dopusti mu iscrpiti tvoj mir i radost. Obrati se Bogu i reci: „Oče, trebam Tvoju snagu. Vjerom primam Tvoju milost da oprostim onima koji su se odnosili loše prema meni i povrijedili me. Molim Te, blagoslovi ih i pomozi mi da nastavim dalje. U Isusovo ime, amen.“

Kada je naš um obnovljen Božjom Riječju, naše razmišljanje će se promijeniti i uskladiti sa Svetim Pismom. S vremenom, uspostavit ćemo pobožne granice u našim mislima i ojačati ih. Te granice, ne samo da će zadržati neprijateljeve obmane, nego će ti pomoći živjeti ugodnijim i pobožnijim životom.

Molitva:

Gospodine, želim prihvatiti ispravne misli koje su u skladu s Tvojim načinom razmišljanja. Upozori me kad neprijatelj donese lošu misao u moj um kako bih mogao učiniti ono što Tvoja Riječ kaže i zarobiti je u poslušnost Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon