Primi svoje ohrabrenje

Primi svoje ohrabrenje

„No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću Ga k vama.“ – Ivan 16:7

Poželiš li ponekad da su te drugi više ohrabrivali, možda tvoja obitelj, prijatelji, kolege? Mislim da se prije ili kasnije svi ponekad ovako osjećamo. Kad osjećaš potrebu za ohrabrenjem, a čini se da to ne dobivaš od drugih ljudi, možeš se ohrabriti u Gospodinu (1. Samuelova 30:6), a možeš primiti i ohrabrenje od Božjeg Duha.

Znaš li da je jedna od osobina Duha Svetog – ohrabrivanje? Grčka riječ za ‘Duha Svetog’ je ‘parakletos’, a ona uključuje utjehu, pouku i ohrabrenje kao dio svoje definicije.

Isus je poslao Pomagača, Tješitelja i Učitelja kada je poslao Duha Svetoga, a poslao Ga je da bude u bliskom odnosu s nama. On živi unutar onih koji vjeruju u Isusa Krista.

Ako ti je potrebno ohrabrenje, prvo se obrati Bogu. Nikada ti neće reći da nećeš uspjeti. Nikada ti neće reći da je tvoj slučaj beznadan. Umjesto toga, potaknut će te da je u Njemu sve moguće. Podsjetit će te da te voli, On je s tobom i daje ti snagu koja ti je potrebna da učiniš sve ono što te je pozvao.


Danas otvori svoje srce kako bi primio utjehu, sigurnost i ohrabrenje od Duha Svetoga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon