Prioriteti

Prioriteti

„Zla se kloni, a čini dobro, traži mir i za njim idi!“ – Psalam 34:14

Biti u miru uvijek bi nam uvijek trebao biti prioritet u životu. U Psalamu 34:14, David nas upućuje da težimo miru, žudimo i za njim idemo. Mir je toliko važan.

Frustracija i stres su prirodni neprijatelji mira. Mnogo puta je za borbu protiv ovih razarača mira potrebno reorganizirati naše prioritete i otpustiti stvari koje ne donose plod.

Ako želiš živjeti u miru Božjem, odluči ne prelaziti svoje granice. Iako su mnoge stvari u tvom životu važne, jesu li sve apsolutno neophodne? Razmisli o tome na trenutak. Preispitaj svoj život, razmisli o obavezama koje ne donose nikakve plodove i počni ih orezivati. Ti si taj koji postavljaš svoj raspored, i jedini si koji ga možeš promijeniti.

Iznimno je važno ne preopteretiti sebe. Traži od Boga mudrost i slijedi Njegovo vodstvo u stvari u koje trebaš biti uključen i gdje ćeš ulagati svoju energiju. Shvatit ćeš da je vrijeme s Njim najvažniji prioritet, dok je sve ostalo sporedno. Kad staviš Boga na prvo mjesto kao najvažniji prioritet, i kad nakon toga moliš za Njegovo usmjerenje kako da potrošiš svoje vrijeme i energiju, zadivit ćeš se mirom koji će doći u tvoj život.


Možeš počivati na uvjerenju da je Bog s tobom u svim okolnostima. On ti ne daje bilo koji mir – daje ti svoj mir.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon