Priprema za najbolje

Priprema za najbolje

„Pravednici, Jahvi kličite! Hvaliti Ga pristoji se čestitima.“ – Psalam 33:1

Način na koji pristupamo svakom novom danu i svakoj novoj situaciji čini veliku razliku. Ako unaprijed odlučimo da nećemo biti sretni ili sačuvati mir ako ne dobijemo upravo ono što želimo, tada ćemo rijetko biti u miru.

Čula sam da ljudi govore stvari poput: „Ako sutra pada kiša, neću biti sretan“ ili „Ako ne dobijem posao, bit ću frustriran“. Kad pomislimo na ovakve misli, pozicioniramo se da budemo nesretni i izgubimo mir i radost prije nego što se uopće problem i pojavi.

Umjesto da se pripremimo za stres, možemo se pripremiti za mir. Možemo razmišljati i govoriti stvari poput: „Zaista se nadam da će sutra biti lijepo vrijeme i nadam se da ću dobiti ovaj novi posao. No, moja radost dolazi iz mog odnosa s Isusom, pa biram biti sretan i sačuvati mir u duši bez obzira što će se sutra dogoditi. Bilo da je kišno ili sunčano, hoću li dobiti posao ili ne, ja biram radost Gospodnju!“

Način na koji pristupamo svom životu čini razliku u kvaliteti života koji možemo imati. Kad ne možemo popraviti život, sjetimo se da možemo popraviti svoj pristup prema njemu.


Odluči biti sretan bez obzira hoće li ili neće danas biti dan kakv si želio.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon