Priroda Božje ljubavi

Priroda Božje ljubavi

„Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom – milošću ste spašeni.“ – Efežanima 2:4-5

Ponekad kad život postane obeshrabrujući, najbolja stvar koju možemo je podsjetiti se prirode Božjeg karaktera.

Jedan od najljepših stihova u Bibliji je taj da je Isus umro za nas još dok smo bili grešnici (vidi Rimljanima 5:8).  On nije čekao da zaslužimo Božju ljubav. On nas voli bezuvjetno. Budimo iskreni, mnogima od nas je to teško razumjeti jer smo naviknuti da se u životu sve mora zaraditi.

Zbog Njegove velike, predivne i snažne ljubavi prema nama, Bog je bez naknade izlio svoj život za nas. To je revolucionarna ljubav – stvarna, revolucionarna ljubav koja se daje jer se nikad ne može zadovoljiti nečim manjim.

Bogu nas privlači Njegova bezuvjetna ljubav, Njegova čudesna milost koja briše svaki naš grijeh i Njegova moćna žrtva koja je omogućila da uđemo u Njegovu prisutnost. Njegova ljubav se nikad neće ugasiti, nikad neće odustati i nikad te neće napustiti. Kad god se osjećaš depresivno, sjeti se velike ljubavi koju Bog ima prema tebi.

Molitva:

Bože, Tvoja ljubav me preplavljuje. Čak i kad ništa ne osjećam, znam da Tvoja ljubav nikad ne prestaje. Dao si sve za mene i znam da me voliš izvan svake sumnje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon