Prvo prioriteti

Prvo prioriteti

„Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost Njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ – Matej 6:33

Prečesto provodimo vrijeme tražeći Boga zbog materijalnih stvari, blagoslova, odgovora na svoje probleme, a sve što zaista moramo učiniti je tražiti Njega. Što više tražimo Boga jer jednostavno želimo biti u bliskom odnosu s Njim, stvari u našem životu sve više dolaze na svoje mjesto.

U prvim godinama svoje službe molila sam njezin srast. Rezultat je bio da se ništa nije dešavalo. Nije rasla tako brzo kako sam se nadala, a ponekad je i nazadovala. Ono što tada nisam shvaćala je da sve što trebam učiniti jest tražiti kraljevstvo Božje, a On će rast pridodati.

Istina je da ne moramo moliti Boga da nam da bilo što. Ako je ono što želimo Njegova volja, On će nam dati ono što je najbolje za nas u pravo vrijeme. Sve što trebamo učiniti je voljeti Boga, tražiti Njega na prvom mjestu i htjeti činiti stvari na Njegov način. Tako ćemo razviti vitalnu bliskost s Njim, pa ćemo moći na ispravan način rukovoditi uspjehom ili materijalnim Božjim blagoslovima.

Uvijek prvo traži ‘Božju prisutnost’, a ne ‘Božje darove’. On će ti dati mnogo dobrih darova, ali On zahtijeva prvo mjesto u našem životu. Ne smijemo imati drugih bogova osim Njega!


Ako na prvom mjestu tražiš Boga i prebivaš u Njemu, to će te približiti Njemu više nego ikad prije.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon