Pusti sav pepeo

Pusti sav pepeo

„I da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. I zvat će ih Hrastovima pravde, Nasadom Jahvinim – na slavu Njegovu.“ – Izaija 61:3

Dio svakog procesa obnove u našem životu jest da nam Bog daje ljepotu umjesto pepela. No, da bi se to dogodilo, moramo biti spremni dati Mu pepeo.

Možda si u prošlosti bio povrijeđen i čuvaš pepeo povrijeđenost negdje pri ruci. S vremena na vrijeme ga izvlačiš i iznova tuguješ nad njim. Ako si to ti, razumijem te jer je i u mom životu bilo sezona kad bih činila isto.

Ali, želim te potaknuti da učiniš ono što sam ja učinila i prospeš taj pepeo te dopustiš vjetru Duha Svetog da ga otpuše tamo gdje ga više nitko ne može pronaći. Ovo je novi dan. Nema više vremena za tugovanje nad pepelom prošlosti. Tvoja budućnost nema mjesta za tvoju prošlost.

Bog ima isti dobar plan koji je imao onog trenutka kad si došao na ovaj svijet. Nikada se nije predomislio. Od samog trenutka kad bi te neprijatelj povrijedio, Bog je imao spremnu obnovu za tebe u svom srcu. Znaj da si jedinstven, vrijedan, voljen i poseban u Njegovim očima. Vrijeme je da kreneš naprijed!


Dopusti Duhu Svetom da otpuše tvoj pepeo i zamijeni ga ljepotom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon