Pustiti pogreške iz prošlosti

Pustiti pogreške iz prošlosti

„Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!“ – Rimljanima 8:1

Tako je utješno znati da su Božje suosjećanje i dobrota svako jutro novi. Zbog svoje velike ljubavi, Bog je providio način da tvoja prošlost nema nultu silu nad tobom. Ne moraš živjeti u krivnji i osudi zbog svojih prošlih propusta; možeš živjeti s velikom nadom u svijetlu budućnost koja je pred tobom.

Božji dio je oprostiti nam – naš dio je primiti Njegov milostivi dar oprosta, milost i novi početak. Mnogi ljudi misle: „Kako bi mi Bog mogao oprostiti kad sam učinio toliko loših stvari? Ali istina je da je Bog sposoban prevladati i učiniti daleko više nego što smo ikada mogli zamisliti da bi mogao učiniti za nas (Efežanima 3:20).

Kad tražimo od Boga da nam oprosti, vjeran je i pravedan da to učini. On nas neprestano čisti od svake nepravednosti (1. Ivanova 1:9). Biblija kaže da smo nova stvorenja kada stupimo u odnos s Kristom (2. Korinćanima 5:17). Staro prolazi i imamo priliku za novi početak. Postajemo nova duhovna glina s kojom Bog može raditi. On organizira da svatko od nas ima novi početak – jednostavno moramo biti spremni otpustiti prošlost i krenuti naprijed s Bogom.


Ne dopusti da te greške u tvojoj prošlosti koče i prijete tvojoj budućnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon