Raduj se na svakom koraku

Raduj se na svakom koraku

„Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se!“ – Filipljanima 4:4

Pavao je osjetio da je radost u Božjoj dobroti bila toliko važna da nam u ovom stihu iz Filipljana dvaput govori da se radujemo. On nas u sljedećim stihovima potiče da se ne uznemiravamo i ne brinemo oko svega, nego da se molimo prinoseći naše molitve Bogu u svakoj situaciji, a ne kad je sve već gotovo.

Ako čekamo da sve bude savršeno prije nego što se radujemo i zahvalimo Bogu, nećemo se uopće zabaviti. Nauči uživati u životu čak i usred teških okolnosti jer je to jedan je od načina na koji se približavamo Bogu. Pavao također piše da se „po Duhu se Gospodnjem preobražavamo u istu sliku – iz slave u slavu.“ (2. Korinćanima 3:18). To znači da možemo uživati u slavi koju doživljavamo na svakoj njezinoj razini, jer je svaki novi dan još jedan korak prema osobi kakvom nas Bog oblikuje.

Kad sam tek započela svoju službu, moja je sreća ovisila o mojim okolnostima. Konačno mi je Gospodin pokazao vrata sreće. On mi je dao proboj i naučio me da se punina radosti nalazi u Njegovoj ‘prisutnosti’- ne u Njegovim ‘darovima’ (Psalam 16:11).


Dok tražimo Božje lice, otkrivamo istinsku radost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon