Razvijaj svoj potencijal

„Ne znate li: trkači u trkalištu svi doduše trče, ali jedan prima nagradu? Tako trčite da dobijete.“ – 1. Korinćanima 9:24

Kad se približavamo Bogu i kad odaberemo odbaciti svaki strah i nesigurnost, sposobni smo razvijati potencijal i uspjeti u onome što je Bog namijenio za nas. Ali svoj potencijal ne možemo razviti ako se bojimo neuspjeha. Strah od neuspjeha i pogreške će nas samo spriječiti istupiti naprijed.

Često viđam ljude s velikim potencijalom, a kad im se ponude mogućnosti da napreduju, brzo ih odbiju. U mnogim slučajevima su nesigurni i nesvjesni koliko bi mogli postići ako samo iskorače u vjeri znajući da je Bog s njima.

Kad smo nesigurni, često ćemo ostati pri onome što je sigurno i poznato, a ne riskirati da iskoračimo i pogriješimo. Izbjegavamo prihvaćanje veće odgovornosti jer smatramo da nismo spremni – ali istina je da nitko od nas nikada nije spreman. Međutim, Bog je uvijek spreman, a kad se počne kretati u tvom životu, možeš znati da će te On opremiti onim što ti je potrebno u vrijeme kad je to potrebno.


Ponizno oslanjanje na Gospodina nas vodi u uspjeh. Kad je naša vjera u Krista na prvom mjestu, slobodni smo razvijati naš potencijal jer smo slobodni od straha od pogreški i neuspjeha.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon