Razviti svoj potencijal i djelovati u njemu

Razviti svoj potencijal i djelovati u njemu

„Kakav god bio vaš zadatak, radite ga srdačno [iz duše] kao [nešto što ste učinili] Gospodu, a ne ljudima.“  – Kološanima 3:23

Možda znaš da te je Bog stvorio s velikim potencijalom, ali ne možeš se zaustaviti tu. Potencijal se razvija. Vjerujem da su mnogi ljudi nesretni jer nisu razvili svoj puni potencijal. Ako želiš vidjeti svoj puni potencijal razvijen, nemoj čekati da stvari postanu savršene.

Počni djelovati. Moraš dati svom potencijalu neki oblik i učiniti nešto s njim. Ako u tvom srcu postoji želja za isprobati novu priliku, moraš iskoračiti i tako saznati je li ti Bog dao dar za to. Nikad nećeš otkriti za što si sve sposoban ukoliko nikad ništa ne pokušaš.

Ohrabrujem te – odupri se strahu i poduzmi korak vjere kako bi razvio puni potencijal.

Božja savršena ljubav istjeruje svaki strah tako da ne moramo živjeti paralizirani strahom od neuspjeha ili od pogrešaka. Možda se osjećaš sigurno u tvojoj zoni udobnosti, ali ako živiš na taj način, nikad nećeš razviti svoj puni potencijal ili doista biti ispunjen s onim što radiš.

Zato odluči iskoračiti u vjeri u ono u što osjećaš da te Bog vodi.

Pun si Bogom danog potencijala i On želi učiniti kroz tebe više nego što možeš zamisliti, ali zahtjeva tvoju suradnju. Izađi danas i služi Mu svim svojim srcem.

Molitva:

Gospodine, u svemu što radim, želim Ti služiti svim srcem. Hvala Ti na poticaju da iskoračim i poduzmem korak i tako razvijem puni potencijal koji si mi dao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon