Reci: „Hvala.“

„Slavite Jahvu jer je dobar, jer je vječna ljubav Njegova.“ – 1. Ljetopisa 16:34

Zahvalnost bi trebala biti sastani dio našeg života. To je nešto što stvara atmosferu u kojoj nam Bog može govoriti; to je vrsta molitve i trebala bi na jedan prirodan, čist i lagan način teći kroz naš život. Možemo odvojiti vrijeme i svaku večer zahvaliti Bogu na stvarima u kojima nam je pomogao tog dana, ali bi nam zahvalnost uvijek trebala biti na usnama kad vidimo Boga kako radi u našem životu i blagoslivlja nas.

Na primjer, možemo reći: „Gospodine, hvala Ti za dobar san“ ili „Bože. Hvala Ti što moj posjet zubaru nije bio tako strašan kao što sam mislio“ ili „Oče, hvala Ti, što mi pomažeš donositi dobre odluke“ i „Bože, hvala Ti što si me ohrabrio.“

Bog je uvijek dobar prema nama, uvijek vjeran i marljivo radi u našem životu kako bi nam pomogao na svaki mogući način. Moramo odgovoriti stavljajući Mu do znanja da Ga cijenimo i zahvalni smo za sve što čini za nas.

U svojim srcima bismo trebali uvijek tiho zahvaljivati Gospodinu, ali i izražavati zahvalnost glasno jer nam to pomaže da ostanemo svjesni Božje ljubavi koju nam On pokazuje kroz svoju dobrotu.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Danas zahvali Bogu za dvadeset stvari prije nego što od Njega tražiš nešto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon