Riješiti neslaganje

Riješiti neslaganje

„Jer tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela; i to se jedno drugom protivi, tako da ne činite ono što hoćete.“ – Galaćanima 5:17

Da bismo uspjeli u ostvarenju Božje volje za naše živote, moramo imaju odlučnost. Jedna od definicija odlučnosti je ‘riješiti neslaganje autoritativnom odlukom ili izjavom’.

Ova definicija me ohrabruje jer često ‘izgovaram’ nešto na način koji izgrađuje moju odlučnost u određenim područjima.

Na primjer, kad sam umorna i u iskušenju sažalijevati se iz nekog razloga, kažem sama sebi: „O, ne, nećeš! Prestani cviliti i ispravi se! Bog te voli i ti sve možeš u Onome koji ti daje snagu!“

Galaćanima 5:17 nam govori da se tijelo i duh ne slažu. Zapamti, definicija odlučnosti nosi ideju rješavanja neslaganja. Ovo je važno jer ako se namjeravaš obavezati bilo čemu, morat ćeš riješiti neprestani spor između tvoga tijela i duha.

Možda se ne želiš uvijek potruditi biti odlučan, ali nemoj odustati ili biti izvan Božje volje. Kada si u kušnji odustati, izgovaraj riječi temeljene na Božjoj Riječi ohrabrujući sebe da ostaneš odlučan i riješiš neslaganje između duha i tijela dok slijediš Božji plan.


Molitva

Duše Sveti, želim riješiti neslaganje između tijela i duha, ali ne mogu to učiniti bez odlučnosti. Ojačaj me i daj mi prave riječi koje mogu ‘izgovarati’ u svoj život tako da nikad ne odustanem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon