Samo Bog daje mir

„Jahve narodu svom daje jakost, Jahve narod svoj mirom blagoslivlja.“ – Psalam 29:11

Jedan od najboljih načina na koji nam Bog govori i vodi nas je kroz unutarnje osvjedočenje. Drugim riječima, mi iznutra znamo što je ispravno ili ne. To je dublja razina znanja od misaonog znanja. Ova vrsta znanja je u duhu – mi jednostavno imamo mir ili nedostatak mira. Po prisutnosti ili odsutnosti mira znamo što bismo trebali učiniti.

Jednom sam razgovarala sa ženom koja je trebala donijeti ozbiljnu odluku. Obitelj i prijatelji davali su joj savjete, ali ona je trebala znati koji je pravi odgovor jer je ona ta koja će morati živjeti s tim. Cijeli se život bavila određenim poslom i osjećala je da bi trebala prestati raditi to i ostati kući sa svojom djecom. Naravno, to bi za nju zahtijevalo drastične financijske prilagodbe i osobne promjene, stvari koje bi mogle čak i emocionalno utjecati na nju. Morala je znati je li takvo nešto od Boga, a ne od drugih ljudi, koja je ispravna odluka.

Otišla je na vikend duhovne obnove s rođakom i tijekom tog vikenda, dok je slavila Boga i slušala govornika, u srce joj je ušla spoznaja i mir da je doista bila u pravu kad je prekinula posao. Rekla je da je došao trenutak kad je znala što je ispravno. Otad je imala mir oko svoje odluke.

Nevjerojatno je koliko stvari nam ljudi mogu reći dobronamjerno, ali one uistinu ne utječu na nas. Ali kad nam Bog govori o nekoj stvari, to ima velik utjecaj. Zamoli Boga za unutarnje osvjedočenje koje samo On može dati.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Samo ti Bog može dati mir.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon