Samo jedna stvar nikad ne iznevjeri

Samo jedna stvar nikad ne iznevjeri

„Sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznaja? Uminut će.“ – 1. Korinćanma 13:7-8

Ljubav Božja može ponijeti sve što dolazi. Podnosi sve. Ne odustaje bez obzira na sve. Ljubav može otopiti čak i tvrdokornu osobu koja ustrajava u buntu. Biblija kaže da nas Božja dobrota vodi ka obraćenju (Rimljanima 2:4). Božja ljubav – Njegova dobrota – može promijeniti srce.

Razumijem da je teško neprestano pokazivati ljubav prema nekome za koga se čini da to nikada ne cijeni ili čak ne reagira. Teško je nastaviti pokazivati ljubav prema onim pojedincima koji nam uzimaju sve što smo spremni dati, ali koji nikada ništa ne vraćaju. No, mi nismo odgovorni za ponašanje drugih; odgovorni smo za naše.

Iskusili smo Božju ljubav po Njegovu milosrđu, a sada nas upućuje da tu istu vrstu ljubavi pokažemo svijetu. Naša nagrada ne dolazi od čovjeka, već od Boga. Čak i kad se čini da naša dobra djela ostaju nezapažena, Bog ih vidi i obećava da ćemo primiti nagradu (Matej 6:4). Ako odlučiš pokazati Božju ljubav svima oko sebe, ne samo da će oni biti blagoslovljeni, već će se Bog pobrinuti da i ti budeš.


Bog je ljubav i nikada ne diže ruke od bilo koga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon