Selektivno slušanje nije dopušteno

„Danas, ako glas Mu čujete, ne otvrdnjujte srca svoja.“ – Hebrejima 4:7b

Kada nismo voljni čuti Božji glas u jednom području našeg života, nismo u stanju čuti Njegov glas ni u drugim područjima. Ponekad čujemo samo ono što želimo čuti, a to se naziva selektivno slušanje. Kad se to dogodi, ljudi često počnu vjerovati da ne mogu čuti od Boga, ali to nije istina. Činjenica je da im je On već govorio određene stvari, ali su oni propustili odgovoriti Mu. Naučila sam da što brže reagiram na ono što mi Bog kaže, to će mi On brže ponovno progovoriti. Dopusti mi da ti ilustriram jednom pričom.

Jedna žena mi je jednom ispričala kako je tražila od Boga da joj da upute kako da učini nešto što je On tražio od nje. Gospodin joj je jasno pokazao da treba oprostiti svojoj sestri uvredu koja se dogodila mjesecima ranije. Žena nije bila voljna oprostiti, pa je uskoro prestala moliti. Kad je ponovno tražila Boga, opet je čula u svom srcu: „Najprije oprosti sestri.“ Tijekom razdoblja od dvije godine, svaki put kad je tražila usmjerenje za nove situacije, nježno bi ju podsjetio da oprosti svojoj sestri. Konačno je shvatila da se nikada neće riješiti svoje kolotečine i duhovno rasti ako nije poslušna, pa je molila: „Gospodine, daj mi snage oprostiti mojoj sestri.“ U tom trenutku je dobila razumijevanje za mnoge stvari iz perspektive njezine sestre o kojima nikad nije ni razmišljala. Za kratko vrijeme, odnos između nje i njezine sestre je bio potpuno obnovljen i ubrzo je postao jači nego ikada.

Ako želimo čuti Božji glas, ne možemo Mu pristupiti selektivnim slušanjem i čuti samo ono što nam se sviđa. Moramo biti otvoreni da bismo čuli sve ono što nam želi reći i biti voljni poslušati Ga. Ohrabrujem te da od danas slušaš Božji glas i budeš Mu poslušan.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Imaš li selektivno slušanje u nekom području svog života? Budi voljan čuti ono što ti Bog govori.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon