Sila u pozitivnosti

Sila u pozitivnosti

„Jer kako misli u duši svojoj, takav on jest.“ – Izreke 23:7a

Prije mnogo godina bila sam izuzetno negativna osoba. Cijela moja filozofija bila je sljedeća: „Ako se ne nadaš dobrim stvarima, nećeš se razočarati ukoliko se ne dogode.“ Tijekom godina mi se dogodilo toliko loših stvari da sam se bojala vjerovati da mi se može dogoditi nešto dobro. Budući da su sve moje misli bile negativne, i moje riječi su bile negativne – dakle, cijeli moj život.

Možda si i ti kao ja nekad. Izbjegavaš nadu kako bi se zaštitio od povrede. Ova vrsta ponašanja postavlja negativan način života. Sve postaje negativno jer su tvoje misli negativne.

Kad sam zaista počela proučavati Riječ i vjerovati Bogu da će me obnoviti, jedna od prvih stvari koje sam shvatila bilo je da negativizam mora nestati iz mog života. I što duže služim Bogu, to više uviđam silinu i snagu pozitivnosti u svojim mislima i riječima.

Naša djela su izravan rezultat naših misli. Negativan um će rezultirati negativnim životom. Ali ako obnavljamo svoj um s Božjom Riječi, po obećanju iz Rimljana 12:2, moći ćemo razabrati ono što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.

To je vježba koja mijenja život – usuglasiti svoje misli s Božjim mislima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon