Širiti evanđelje ispunjavanjem praktičnih potreba

Širiti evanđelje ispunjavanjem praktičnih potreba

Kralj će im odgovoriti: “Zaista vam kažem, meni ste učinili koliko ste učinili jednom od ove moje najmanje braće.“ —Matej 25:40

Jednom sam čula priču o evanđelisti u Rusiji koji je hodao okolo i govorio ljudima: “Isus te voli. Isus te voli.” Dijelio je evanđeoske traktate, na što mu je jedna je žena rekla: “Znate što? Vaša propovijed i traktat neće ispuniti moj trbuh.“

Ova priča daje značajnu poruku: Ponekad trebamo pokazati ljudima Božju ljubav tako što ćemo ispuniti njihove fizičke potrebe i onda im možemo podijeliti Kristovo Evanđelje.

Isus je govorio o važnosti brige o ljudima u njihovim fizičkim potrebama.

U Mateju, u 25. poglavlju, piše da kad  hranimo gladne ili dajemo vodu žednom, oblačimo potrebite ili brinemo za bolesne, to je kao da to radimo Njemu. Kad pomažemo ljudima na praktičan način možemo stvoriti divnu priliku za podijeliti evanđelje s njima.

Kada netko vidi Božju ljubav na djelu u vlastitom životu, mnogo je lakše vjerovati u našu poruku da ih Bog voli. Kako to izgleda praktično?

Možemo početi s nečim malim – na primjer, zagrliti osobu koja se osjeća nevoljeno. Također, možeš podržati neku službu koja pomaže bolesnima, žednima i gladnima. Možda možeš volontirati u kuhinji ili pomoći u tvojoj zajednici ili  krenuti na misijski put da bi služio ljudima u potrebi u nekoj drugoj zemlji. Mogućnosti su beskrajne kad doneseš odluku da ćeš služiti drugima ne samo u riječima, nego i u praktičnim djelima.


Molitva

Gospodine, želim da iza mojih riječi stoje djela. Pokaži mi kako mogu praktično pomoći ljudima koje mi dovodiš na put kako bih mogao iskusiti snagu Tvoje ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon