Skidanje pritiska s drugih ljudi

Skidanje pritiska s drugih ljudi

„Dakle, preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude.“ – 1. Timoteju 2:1

Ljubav i prihvaćanje su univerzalne potrebe ljudi. To uključuje i ljude u našem životu. Ako zahtijevamo da se ljudi promijene kako bi nam bi nam odgovarali i bili što sličniji, stavljamo ogromno opterećenje na te odnose.

Sjećam se godina u kojima sam bijesno pokušavala promijeniti supruga, Davea i svako naše dijete na različite načine. Bile su to mučne godine, jer što god pokušala, nije uspjelo. Moji napori da promijenim ljude koje volim mi nisu pomogli. Zapravo, često bih samo pogoršala stvari.

Kao ljudima, svima nam je potreban prostor i sloboda da bismo bili ono za što smo stvoreni. Želimo biti prihvaćeni takvi kakvi jesmo. Ne želimo da nam ljudi, čak i suptilno, šalju poruku da se moramo promijeniti da bismo bili prihvaćeni voljeni.

To ne znači da trebamo prihvaćati i trpjeti grijeh u drugim ljudima. To samo znači da je način promjene molitva, a ne pritisak. Ako volimo ljude i molimo se za njih, Bog će djelovati. Da bi promjena trajala, mora doći iznutra prema van. Samo Bog može uzrokovati takvu promjenu srca.


Prigovaranje nije učinkovit alat za promjenu. Samo će molitva i Božja ljubav obaviti posao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon