Slobodan od zabrinutosti

Slobodan od zabrinutosti

„Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno.“ – Matej 6: 31-32

Briga nas ispunjava strahom i tjeskobom i navodi nas na razmišljanje: „Što ako nemamo dovoljno? Kako ću pronaći drugi posao? Što ako stvari ne funkcioniraju“ Drugim riječima: „Što ćemo učiniti ako Bog se Bog ne pobrine za nas?“

Umjesto da objavljujemo Božja obećanja kada se osjećamo nesigurni u nešto, često govorimo o svojim brigama i problemima što ih samo pojačava i čini da naši problemi izgledaju još gori nego što jesu.

Briga i tjeskoba su ono što ljudi doživljavaju kad ne znaju da imaju nebeskog Oca koji ih bezuvjetno voli. Ali ti i ja znamo da imamo nebeskog Oca koji nam je blizak i koji je obećao pružiti nam sve što je potrebno. Važno je da zapamtimo to i da djelujemo u vjeri, pouzdajući se u Boga svaki dan. To što smo u iskušenju da brinemo ne znači da to moramo činiti!

Isus te uvjerava da tvoj nebeski Otac zna sve tvoje potrebe prije nego što Ga i zamoliš. Zašto se brineš? Umjesto toga, zahvali Bogu unaprijed na Njegovoj opskrbi u tvom životu.


Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost Njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. (Matej 6:33)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon