Slobodan

Slobodan

„Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca – Isusa Krista, Pravednika. On je pomirnica za grijeha naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.“ – 1. Ivanova 2: 1-2

U jednom periodu svog života u kojem sam, da si me mogao pitati što sam posljednje učinila pogrešno, mogla precizno opisati točno vrijeme kad sam to učinila i koliko dugo sam se borila s osjećajem krivnje. Svaka pogreška bi me opteretila i očajnički sam se trudila da ne sagriješim. Tek kad sam razumjela Božji oprost, postala sam slobodna od samo analize koja bi mi zakomplicirala život do krajnjih granica.

Ako vjeruješ da moraš biti savršen da bi bio vrijedan ljubavi i prihvaćanja, bit ćeš frustriran u životu jer nikada nećeš biti savršen sve dok si u zemaljskom tijelu. Što se više približavaš Bogu, to ćeš više shvaćati da te On voli čak i usred tvojih nesavršenosti. Zbog ljubavi prema Bogu prirodno ćemo Mu nastojati ugoditi, ali možemo biti sigurni da On razumije naše nesavršenosti.

Nemoj sebe osuđivati. Bog vidi tvoje srce i tvoju želju da Mu ugodiš – ali tvoja djela neće savršeno odgovarati želji tvog srca sve dok ne dođeš u nebo. Možeš napredovati stalno i bez prestanka se probijati ka savršenstvu, ali će ti Isusovo milosrđe i oproštenje uvijek trebati.


Božji odgovor za svaku tvoju nesavršenost je oproštenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon