Služite jedno drugom u braku

Služite jedno drugom u braku

„Žene, pokoravajte se svojim muževima kao što dolikuje u Gospodinu! Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima.“ – Kološanima 3:18-19

Moj muž, Dave, voli ujutro voćnu salatu. Tako jedno jutro, Gospodin me je potaknuo da mu ju napravim. Problem je bio taj što ja nisam imala želju. Razmišljala sam: „Zašto uvijek ja moram biti ta koja će činiti stvari za njega?“ Gospodin me strpljivo podsjetio da služenje mužu na ovaj način je zapravo služenje Njemu.

Pitam se koliko bi brakova bilo spašeno od razvoda ukoliko bi muž i žena bili spremni pokazati ljubav služeći jedan drugom. Čini se da danas svi žele biti slobodni, i Krist nas je doista oslobodio. Ali Njegova namjera nikad nije bila da koristimo tu slobodu u sebične svrhe. On želi da služimo svom supružniku u ljubavi.

Definitivno volim svog muža, a ponekad se ta ljubav najbolje izrazi kroz služenje. Riječi su divne, ali kad hodaš u ljubavi, tvoje predanje se pokazuje kroz djela ljubavi. Pozivam te da staviš svoja djela iza ljubavi. Traži od Boga da ti pokaže kako možeš služiti svom supružniku i biti mu danas na blagoslov.


Molitva:

Bože, ne želim biti sebičan/a u svom braku. Pomozi mi da služim svom supružniku onako kako Ti želiš od mene i iskazujem ljubav koja je veća od mojih riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon