Snaga jedinstva u Kristu

Snaga jedinstva u Kristu

„Slijepe vođe, koji cijede komarca, a gutaju devu!“ – Matej 23:24

Teško je vjerovati koliko denominacija i neovisnih crkava postoji danas, a postoji samo jedna Biblija, jedna poruka. Ali tijekom godina, zbog ponosa i uskogrudnosti, ljudi su osjetili potrebu razvijati bezbroj crkava i crkvenih skupina, pa čak i različite verzije Biblije, sve to da bi u tome našli potporu za različita tumačenja onoga što vjeruju da Biblija kaže.

Ja sam shvatila da nitko od nas nije stopostotno ispravan. Većina stvari oko kojih se ne slažemo su sitne. U Mateju 23:24, Isus je rekao farizejima da cijede komarca, a gutaju devu. Toliko su bili osjetljivi po pitanju sitnica i to ih je sprečavalo da se bave istinski važnim stvarima.

Ako dopustimo predrasudama, mržnji i podjelama da imaju mjesto u našim životima, bit ćemo nemoćni zaustaviti ih. Samo slaganje i jedinstvo u ljubavi Kristovoj donijet će snagu da pobijedimo predrasude, a ljubav Božja je veća od kritičkih podjela stavova prema drugima.


Molitva

Duše Sveti, osvijetli svaki grijeh u mom srcu koji uzrokuje podjelu, predrasude ili mržnju bilo koje vrste i koji utječe na moj život. Želim hodati u Tvojoj ljubavi i imati jedinstvo s mojom braćom i sestrama u Kristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon