Što te zadržava?

Što te zadržava?

„Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka, odložimo svaki teret i grijeh koji nas sapinje te postojano trčimo u borbu koja je pred nama!“ – Hebrejima 12:1

Kad je pisac knjige Hebrejima napisao da možemo odložiti i odbaciti svaki teret, mislio je na trkače koji su doslovno skidali odjeću sve do vezica. Pobrinuli su se da ih ništa ne može zaplesti i spriječiti da trče što su brže mogli. Trčali su po pobjedu!

Važan dio približavanja Bogu je inventura našeg života i odbacivanje svega što nas zapliće ili odvlači od Njega. Biti u bliskom odnosu s Njim zahtijeva od nas riješiti se stvari koje žaloste Boga i odvlače nam pažnju, stvari koje nas sprječavaju živimo Božji plan za svoj život.

Često moramo preispitivati svoj život i odbaciti stvari koje nas sapleću ili odvlače od Boga. Bez toga je nemoguće duhovno rasti. Kad ti Bog pokaže nešto što moraš odbaciti, ohrabrujem te da to učiniš bez oklijevanja. Nemoj se raspravljati s Bogom ili sažalijevati sebe. Ono što On od nas traži, na kraju će ti koristiti. Bilo da se radi o destruktivnom prijateljstvu, štetnoj navici, povrijeđenosti ili bilo koje drugom grijehu u tvom životu; budi dovoljno hrabar nositi se s tim. Zamoli Boga da ti pomogne, a zatim crpi snagu iz Njega i njegove Riječi.


Odloži sa strane sve što te ometa i trči utrku svetosti. Nagrada je sam Bog.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon