Strpljivo čekaj

Strpljivo čekaj

„A plodovi [Svetog] Duha [djelo koje izvršava Njegova prisutnost iznutra] su ljubav, radost, mir, strpljenje [staložena narav, uzdržljivost], ljubaznost, dobrota, vjernost.“ – Galaćanima 5:22

Svi želimo promjene u nekim trenucima svog života, ali ne želimo uvijek proći kroz proces da bismo stigli tamo. Obično je potrebno duže nego što mislimo da bi trebalo i obično je potrebno proći kroz razdoblja čekanja na putu. Pitanje je, hoćemo li čekati na ispravan ili pogrešan način? Ako čekamo na pogrešan način, bit ćemo očajni; ali ako odlučimo čekati na Božji način, postat ćemo strpljivi i uživati u čekanju.

Potrebna je praksa, ali dopuštajući Bogu da nam pomogne u svakoj situaciji, mi razvijamo strpljenje koje je jedna od kršćanskih vrlina. Strpljenje je plod Duha Svetog. Razvija se samo kroz kušnje, stoga ne smijemo bježati od teških situacija. Kada razvijemo strpljenje, Biblija kaže da smo onda savršeni i potpuni – bez ikakvog nedostatka (vidi Jakovljeva 1:2-3).

Čak i naš odnos s Bogom uključuje progresivne promjene. Učimo vjerovati Mu na dublji način prolazeći kroz mnoga iskustva koja zahtijevaju čekanje duže nego što želimo. Vjeruj mi, čekanje je možda teško, ali će te ojačati. Prednosti koje donosi strpljenje svakako vrijedi bilo kojeg neugodnog čekanja!


Molitva

Bože, želim se promijeniti i produbiti u svom odnosu s Tobom. Razumijem što znači razviti strpljenje i znam da ću ojačati kad razviješ strpljenje u meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon