Stvoriti pravu atmosferu

„Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!“ – Rimljanima 12: 18

Ako želimo čuti od Boga, trebamo stvoriti atmosferu koja vodi Njegovoj prisutnosti. Pod atmosferom mislim na okruženje ili prevladavajuće raspoloženje koje nas okružuje. Atmosfera je stvorena stavovima, a određeni stavovi poboljšavaju ili sprečavaju naš odnos s Bogom. Da bismo čuli od Boga potrebna nam je atmosfera mira, i možemo održavati mir svojim stavovima vjere u Boga i spremnošću oprostiti onima koji su nas uznemirili.

Možemo osjetiti svađu u atmosferi kada je prisutna. Isto tako, možemo osjetiti mir na mjestima u kojima su ljudi i situacije u miru. Trebali bismo raditi na stvaranju i održavanju mirne atmosfere bez obzira na to gdje idemo jer ne možemo čuti Boga usred nemira. Stav svađe i razilaženja ne stvaraju atmosferu u kojoj će Bog govoriti; On govori u mirnoj atmosferi u kojoj su srca i misli u miru i ispunjeni ljubavlju.

Da bismo uživali u punini Božjeg prisustva, moramo neprestano održavati atmosferu, i u srcu i oko nas, pogodnom za štovanje Boga. Ako želimo čuti od Boga, trebamo predati sve naše loše stavove Gospodstvu Isusa Krista kako bismo mogli stvoriti atmosferu u kojoj bismo mogli osjetiti Njegovu prisutnost i čuti Njegov glas.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Neka tvoja uloga bude uloga mirotvorca.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon