Svatko ima granicu

Svatko ima granicu

„Nije dobro kako radiš“, odgovori Mojsiju tast. „I ti i taj narod s tobom potpuno ćete se iscrpsti. Taj je posao za te pretežak; sam ga ne možeš obavljati.“ – Izlazak 18:17-18

Bog je upotrijebio Mojsijevog tasta da bi rekao Mojsiju da se previše trudi i radi. Ovo je poruka koju Bog i danas govori mnogima u tijelu Kristovu. Ponekad volimo misliti da smo nepobjedivi. Ne volimo da nam netko kaže da pretjerujemo u onome što radimo, pa nastavljamo dalje i unatoč onome što osjećamo.

Uvijek sam bila osoba koja misli da može učiniti sve što mi padne na pamet. Bila sam potpuno uvjerena da mogu obaviti svaki zadatak koji je preda mnom. Ako mi je netko rekao drugačije, samo sam bila odlučnija dokazati da griješi. Shvatila sam da ako imamo stav da moramo učiniti nešto bez obzira na sve, možemo se ozlijediti. Trebali su mi neki zdravstveni problemi da mi to dokažu. Ne možemo tjerati sebe izvan razumnih granica, a ostati bez ikakvih posljedica.

Evo istine: Bog nam neće dati silu za nešto što nam On nije rekao da učinimo, ali će nam uvijek dati silu da s radošću i mirom radimo sve ono za što nas je pozvao. Bog želi da uživaš u svom životu, a to ne možeš učiniti ako živiš pod stalnim stresom.


Postoje li neke stvari u tvom životu koje trebaš promijeniti kako bi ostao zdrav, ispunjen mirom i uravnotežen?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon